Recomandari instalatii termice sanitare

Recomandari instalatii termice sanitare

 

Informatiile prezentate mai jos au rolul de a va ajuta, pentru a realiza o cerere de oferta.

O cererea de oferta completa trebuie sa contina urmatoarele:

1.    Planurile casei cu dimeniunile principale. Nu este neaparat necesara o plansa de proiect, este suficient si o schita pe care cotele sa fie trecute corespunzator;

2.    Locul de dispunere a puntului termic;

3.    Destinatia incaperilor;

4.    Inaltimea incaperilor;

5.   Racordul la apa si la canalizare (fata de ele se calculeaza  necesarul de materiale pentru instalatiile de apa menajera si canalizare interioara);

6.    Dispunerea obiectelor sanitare;

7.    Zonele cu incalzire in pardoseala clar indicate;

8.    Timpul estimat al inceperii lucrarilor si data estimata pentru finalizare;

9.    Stadiul actual al constructiei (structura, acoperis, instalatii electrice, tamplarie);

Un sfat bun este ca o data cu instalatia de incalzire sa solicitati si oferta pentru reteaua de distributie apa menajera calda/rece si canalizari interioare. Este important ca tevile folosite sa aiba agrement pentru asa tip de utilizare.

Foarte important este ca tevile din coloana de alimentarea cu apa a  bailor si a bucatariei sa aiba sectiune de curgere buna (in cazul pex minim D20 ,recomand D25 ).

Calitatea produselor folosite este vitala. O evaluare corecta duce la concluzia ca segmente din instalatia casei trebuie sa aiba durata de viata cat durata de viata a casei in timp ce altele pot fi reparate/schimbate/intretinute.  Durata de viata in general este x10  temenul de garantie. Noi oferim un sistem cu durata de viata minim 100 ani.

Radiatoarele si distributia de apa menajera

In cazul instalatiilor de incalzire in pardoseala, sunt necesare si radiatoare, minim cele din baie pentru uscat prosoape. Necesitatea radiatoarelor apare dupa o evaluare termica a necesarului de caldura pe fiecare incapere. Instalatia de distributie a agentului termic la radiatoare este in paralel cu cea de incalzire in pardoseala. Dupa caz recomand montarea capetelor termostatabile la toate radiatoarele cu exceptia celor din bai. O solutie de luat in calcul este o instalatie de incalzire numai cu radiatoare  si distributie cu teava PE-Xa, solutie care fara a face nici un rabat la buna functionare si fiabilitate, mai ieftina ca investitie, nu ofera avantajele incalzirii in pardoseala. Distributia de apa menajera trebuie sa indeplineasca conditiile necesare bunei functionari, sanitare, debit, protectie importiva depunderilor etc.

Cu stima, Ing. Liviu Rusu –  Brand Manager